met dependance in Alphen

Locaties

Logopedie Gilze: Lange Wagenstraat 55j - 06 38 27 02 02
email: logopediegilze@yahoo.com

Logopedie Alphen: Sligtmaan 2 - 06 38 27 02 02
email: logopediegilze@yahoo.com


Behandelt ook cliënten uit o.a. Chaam, reeshof en Baarle-Nassau

 Marleen Boomaars (foto)

 

 

Wat doet de logopedist?

Tijdens de eerste afspraak wordt met u besproken wat de invloed van de stoornis is op het dagelijks leven. De logopedist doet vervolgens uitgebreid onderzoek en bespreekt dit met u. Daarna wordt er een behandelplan gemaakt. Ook geeft de logopedist adviezen en voorlichting. Zij coacht en begeleidt ouders en gezinsleden om hen bij de behandeling te betrekken. De cliënt krijgt namelijk oefeningen mee om ook thuis te doen. Ouders/gezinsleden kunnen de cliënt beter begeleiden als zij informatie over de stoornis hebben. Soms heeft de logopedist via e-mail of telefoon contact met de (ouders van) cliënt. Een logopedische behandeling duurt 25 minuten. Daarbij is het van belang om onze zorg transparant te maken en daarom wordt er aandacht besteed aan goede verslaglegging. Sommige therapieën duren een uur, bijvoorbeeld in het geval van preverbale logopedie.

De logopedische behandeling heeft tot doel stoornissen in de menselijke communicatie of bij het slikken te voorkomen, te beperken of te verhelpen.

Wordt logopedie vergoed?
Logopedie zit in het basispakket van de zorgverzekeraars. Kijk voor eventueel eigen risico in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.